Cràter Studio

90 minuts
85€ per grup

Una productora de la comarca, Cràter Studio, està preparant una sèrie de ciència-ficció ubicada a la Garrotxa i busca nous talents! Ens posarem a la pell de guionistes de cinema i crearem un relat de ciència-ficció, el tema del qual són els reptes socioambientals que viu la comarca, en un context d’emergència climàtica i crisi global. Per tal de donar rigor científic al relat, hauran d’elaborar una proposta narrativa versemblant a partir d’una fase inicial de documentació, que té com a primer pas la visita a la sala expositiva de l’equipament. Tot seguit prepararem el quadern de guionització i un guió il·lustrat (storyboard) per tal de plasmar la nostra idea. Finalment, defensaran els seus projectes davant els companys i companyes. Alerta que, com a Hollywood, el jurat valorarà les propostes i les puntuarà.

Quina serà la més rigorosa, la més original, la millor comèdia o la millor tragèdia?

Per a més informació i reserva d’activitats, poseu-vos en contacte amb el Servei d’Atenció a l’Usuari de l’Espai Cràter.

Activitats relacionades

Una erupció de colors
Ens posarem a la pell de vulcanòlegs i vulcanòlogues, per descobrir, a través de l’experimentació, com és un volcà, quines parts té i que no tots els volcans són iguals. Després crearem el nostre propi volcà i el farem entrar en erupció. A continuació, observarem i investigarem un mur de pedra seca i jugarem a crear construccions a partir dels materials volcànics, tal com van fer els habitants de la Garrotxa fa anys, per posar en relleu la forta relació volcans-persones que sempre hi ha hagut a la comarca.
Som dins d’un volcà
Un equip de científics i científiques ens demana ajuda per descobrir si l’Espai Cràter és dins un volcà. Ens posarem a la pell de geòlegs i geòlogues per dur a terme una recerca científica durant la qual posarem en pràctica el mètode científic. Per dur a terme la tasca científica, recollirem mostres al camp per després analitzar-les al laboratori, on descobrirem les propietats dels minerals (porositat, magnetisme, conductivitat elèctrica, fluorescència…) i així poder confirmar la nostra hipòtesi. Després descobrirem la tasca de vulcanòlegs i vulcanòlogues, com treballen i quines eines utilitzen, i entendrem com funciona un sismògraf. Finalment, reforçarem la importància de conservar l’entorn i de moviments socials com “Salvem els volcans”, i farem una petita càpsula de vídeo per contribuir a la promoció de la sostenibilitat.
(R)evoluciona l’energia!
A partir d’experiències, maquetes i prototips, entendrem què és l’energia i com es transforma. També descobrirem com l’ésser humà ha après a utilitzar les diferents fonts d’energia al llarg de la història. Després, visitarem la instal·lació de geotèrmia de l’Espai Cràter i experimentarem per descobrir com funciona. Tot seguit, es proporcionarà material divers a l’alumnat perquè disseny i prototips d’instal·lacions accionades per energies verdes. Finalment, reflexionarem sobre la importància de l’ús d’energies renovables per a la conservació de l’entorn i la lluita contra el canvi climàtic.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.